Úvod Média Společnost OKD pokračuje v restrukturalizaci, s ní souvisí i zjednodušení řízení a...

Společnost OKD pokračuje v restrukturalizaci, s ní souvisí i zjednodušení řízení a změny v managementu

827
0

OKDV souvislosti s celkovou restrukturalizací OKD (jejíž součástí je také nová organizační struktura, stěhování správy z centra Ostravy na Důl Darkov a vytvoření jednoho centrálního managementu pro všechny doly) došlo i k několika změnám ve vrcholovém vedení firmy. Cílem je zefektivnit a zjednodušit řízení a vytvořit z OKD štíhlejší organizaci, která bude schopna čelit nepříznivé situaci na světových trzích s uhlím, a zajistit její stabilitu do budoucna.

Pozici provozního ředitele nově přebere od Leo Bayera současný ředitel Dolu Karviná Pavel Hadrava (50). Jeho celá pracovní kariéra je spjata s hornictvím, když do OKD nastoupil po ukončení studia na Strojní fakultě VŠB-TU Ostrava v roce 1987.

Ředitelem vnějších vztahů a členem představenstva OKD se stal Petr Jonák (33), který zároveň vede vnější vztahy a komunikaci v mateřské společnosti New World Resources. V posledních třech letech působil v několika manažerských pozicích ve skupině BXR Group. Vystudoval VŠE v Praze.

Do pozice personálního ředitele OKD nastupuje Jan Jurášek (57), který dosud působil jako ekonomicko-personální náměstek Dolu Darkov, kde pracoval v různých funkcích od roku 1983. Vystudoval VUT v Brně.

Novým ředitelem závodu Dolu Karviná se místo Pavla Hadravy stává současný náměstek pro plánování a inženýring Petr Dedek (49). Do OKD nastoupil v roce 1986, kdy dokončil studium hornictví a geologie na VŠB-TU Ostrava.

Novým ředitelem závodu úpraven bude Václav Kabourek (53), který do pozice přechází z funkce ředitele Dolu Darkov. Do pozice ředitele závodu Dolu Darkov se přesunul dosavadní ředitel Dolu Paskov Vladislav Szmek (53).

Novým mluvčím společnosti OKD se stal Marek Síbrt (32), který ve firmě působil tři roky na pozici PR poradce a projektového manažera. Vystudoval Filozofickou fakultu Ostravské univerzity v Ostravě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Prosím, vložte Váš komentář!
Prosím, zde zadejte své jméno

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.